Burgelijk huwelijk

This post is also available in: en

Alle officiële burgerlijke huwelijken vinden plaats in het historische gemeentehuis van Bonaire.

Het ‘Pasangrahan’ ligt aan het Plasa Wilhemina vlakbij Fort Oranje en het bestuurskantoor. Het gebouw dateert van rond 1890 en was oorspronkelijk de woning van de familie Debrot. Na zijn dood in 1921 kwam het in bezit van het gouvernement en deed het jarenlang dienst als pasanggrahan, het officiële gastenverblijf van de overheid. Leuk detail: Op 2 maart 1944 heeft Prinses Juliana tijdens een eendaags bezoek hier nog even gerust.

Trouwen in het gerenoveerde gemeentehuis van Bonaire ‘Het Pasangrahan’ behoort tot de mogelijkheden. Dat kan in de grote trouwzaal.

Hieronder ziet u een overzicht van de vereiste documenten. Natuurlijk kunt u een combinatie maken van het burgerlijk huwelijk en een strandceremonie.

 

Vereiste documenten voor een huwelijk op Bonaire

Documenten voor de schriftelijke aangifte en huwelijk:

  • Formulier voor de schriftelijke ondertrouw (vraag ons)
  • Een uitvoerig uittreksel of afschrift van de geboorte akte van de aanstaanden
  • Indien het vorige huwelijk(en) is ontbonden: uittreksels uit het echtscheids en-/ of overlijdensregister van de vorige(n) echtgenoot
  • Verklaring van de burgelijke staat van beiden (uittreksel uit de basis administratie).Voor Belgie uittreksel uit het bevolkingsregister of getuigschrift van woonst
  • Kopie paspoorten
  • Kopie paspoorten van minimaal twee getuigen (er kan voor getuigen gezorgd worden mocht u deze niet hebben)

Uiterlijk 4 weken voor het voorgenomen huwelijk op Bonaire willen wij graag alle documenten of kopieën daarvan in ons bezit hebben. Dit kunt u vooraf via een gescand document naar ons toezenden. Zodra deze in orde zijn bevonden, stellen wij u daarvan in kennis.  Vervolgens maken we met u een afspraak hoe en wanneer de originele documenten naar Bonaire komen. Dan is in principe het papierwerk klaar.

U hoeft niet een minimum aantal dagen op Bonaire te zijn voordat u kunt trouwen.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het burgerlijk huwelijk op Bonaire? Neem contact met ons op.